Logo Hot Zone

Cocktail Shaken

Shake it, baby!

Tijdens deze workshop gaan de gasten op ontdekkingsreis in de wereld van cocktails. De workshop wordt gegeven door ervaren Showshakers. We beginnen met een presentatie over wat een cocktail is, hoe de cocktail ontstaan is en de verschillende technieken voor het maken van een cocktail. Verder wordt er over verschillende dranken nog wat achtergrond informatie gegeven.

Daarna wordt de groep in twee groepen verdeeld. De eerste groep gaat naar de werktafel. Op deze tafel zijn allemaal verschillende dranken en attributen uitgestald die de groep kan gebruiken. De bedoeling is dat de gasten gaan experimenteren met het maken van cocktails. Want de beste manier om te ontdekken hoe leuk het is om cocktails te maken is door het zelf te doen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat iedere groep samen een cocktail maakt die ze aan het einde van de workshop presenteren. Het showshaker team zal dan de gemaakte cocktails van de verschillende groepen gaan beoordelen. Het winnende team krijgt een cocktail gemaakt door een ervaren Showshaker met veel show en entertainment.

De andere groep gaat met het showshaken, of flairbartending aan de slag. In dit onderdeel van de workshop zal een team van showshakers de gasten begeleiden in de beginselen van het showshaken. De gasten gaan in groepjes aan de slag met het gooien van flessen. De showshakers trainen met de gasten de basis van het showshaken.
Aan het einde van de workshop gaat er een iemand per groep achter de cocktail bar staan en doet voor wat er geleerd is. De beste van de verschillende groepjes wordt getrakteerd op een overweldigende show door een van de ervaren showshakers.

Minimaal 20 personen